2007. november 11., vasárnap

2006 belsőépítésze kiállítás

Rádóczy (F) László és Tolnai Zsolt István nyerték el Az év belsőépítésze 2006 címet. Műveikből november 13-án nyílik kiállítás az Ötpacsirta utcában (gyk: a fő-FSZEK bejáratával szemben) lévő Építészek házának Kós Károly termében. A kiállítást Lantos Edit építészettörténész nyitja meg, és november 23-ig lehet megtekinteni.

A két építész a Debreceni Igazságügyi Központ épületeiért és a Baranya Megyei Bíróság és Pécsi Ítélőtábla terveivel nyerték el a címet.

Debrecenben a városközpont peremén elhelyezkedő Széchenyi utcában kellett megoldani a régi épületek és az új igények közti összhangot. Az eddig elkészült két épület a háromból külön egységet képez, de ez kívülről nem feltűnő, annyira egységes a kialakítás. Belső kialakítása rendkívül egyszerű, letisztult, meghatározóak a "csíkok". (Akár egy sci-fit is le lehetne forgatni benne... ; )


Pécsett a 70-es években, a római kori romokra lábakra épített lakossági fórum erősen rongálódott épületére kellet ráépíteni még egy szintet. Az épületben tárgyalók, garázs és irattár kapott helyett (valamint a gépészeti terek). A régi és az új épület között üvegezett hídon lehet közlekedni.

Nincsenek megjegyzések: